Nyheter

Vi söker en Hamnkapten

Vi söker en Hamnkapten

Vi söker en Hamnkapten till expansiva Karlshamns Hamn. Vi söker dig som med stort engagemang och driv kan medverka till fortsatt utveckling av hamnverksamheten.

Som Hamnkapten har du till uppgift att vaka över ordningen i hamnområdet tillse att lagar och föreskrifter följs. Du ser till att fartygen ankommer och avgår på ett effektivt, säkert och miljövänligt sätt. Du representerar hamnen i nautiska frågor och samverkar med myndigheter och sjöfartsaktörer i hamnrelaterade frågor. Du har också frekventa kontakter med olika kunder, mäklare, agenter mm. Det kan också röra sig om muddringsfrågor, investeringar, försäkringsfrågor m.m.

Dina kvalifikationer

Vi vill att du har flera års erfarenhet som Sjökapten, har du praktisk erfarenhet från bogserbåtar är det en fördel. Du har sedan tidigare haft eget budget- och resultatansvar. Du är en duktig kommunikatör, lyhörd, flexibel och har goda ledaregenskaper. Då det förekommer dagliga internationella kontakter så är det viktigt att du är bekväm i det engelska språket.

Dina kunskaper och erfarenheter är naturligtvis viktiga, men vi sätter stort värde vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du kan kombinera god planeringsförmåga med ett engagerat och jordnära ledarskap. Vi är en hamn som växer och har en utveckling i framkant. Här är varje dag en ny spännande dag på jobbet, vilket kräver stor flexibilitet. Du arbetar med en grupp mycket erfarna medarbetare och du rapporterar till Teknisk chef.

Ansökan

Har du frågor är du välkommen att ta en första konfidentiell kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co Management AB. Du når honom via tfn 070-519 58 30. Eftersom vi arbetar med löpande urval vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, gärna redan idag! Din ansökan som behandlas konfidentiellt, inledningsvis även gentemot uppdragsgivaren, sänder du till hakan.coster@hogstrom-co.se .

Välkommen!

Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.

Intressant fakta om Karlshamns Hamn

Karlshamns Hamn är en av landets 10 största hamnar och är idag ett helägt kommunalt bolag som ingår i kommunens koncernbolag. Totalt hanterades drygt 5 miljoner ton under 2020 vid 5 olika terminaler. Huvudsegment är Styckegods i bulk, flytande bulk och enhetsgods i form av färjetrafik och viss containertrafik. Omsättningen landade på drygt 188 MSEK. Det finns totalt ca 100 medarbetare. Idag har hamnen en kapacitet på att ta in fartyg med en maxlängd på 245 meter och ett max djupgående på 13,3 meter. Med den nya utbyggnaden av färjehamnen kommer man framöver kunna ta emot färjor på 230 meter. Den totala hamnarealen är på 1 000 000 kvm. Bolaget är välrustat för fortsatt expansion. Utöver teknisk utrustning i hamnområdet förfogar bolaget också över 3 bogserbåtar, varav 1 är av ASD-typ och 2 isbrytande.

Nyhetsarkiv

  •  
  • 1 av 17