Karlshamn utökar satsning för framtiden och tar ett nytt steg

Karlshamn utökar satsning för framtiden och tar ett nytt steg

Karlshamn utökar satsning för framtiden och tar ett nytt steg - Sydostlänken ska byggas, Karlshamns Hamn ökar i volymer och det bubblar i Blekinge!

Sammantaget pekas Karlshamn och Blekinge ut från flera håll som en otroligt viktig kugge ur olika perspektiv. Dels Karlshamns Hamn som djuphamn men även Karlshamns kommun tillsammans med flera andra kommuner utifrån sina förutsättningar att skapa nya investeringar, där bland annat Stillerydsområdet i Karlshamn är en extra viktig pusselbit.  Den gröna omställningen ställer nya krav på både kommuner och näringsliv, och vi ser idag ett ökat behov och efterfrågan i diskussioner kring offshore-verksamhet, hamntillgång, järnväg, mark, Sydostlänken och andra nya investeringar. Detta skapar ett framtidsfokus för Karlshamn. 

Samarbetet kring Sydostlänken är en tydlig del av att skapa framtida möjligheter för kommunen, hamnen och hela Blekinge. Från den 1 oktober utökas etableringschefens uppdrag inom Karlshamns kommun till att även omfatta ett affärsutvecklande uppdrag inom Karlshamns Hamn. Genom att sammanföra dessa uppdrag skapas många synergier, vilket på sikt gynnar hela Karlshamn och Blekinge. 

Arbetstiden i det nya uppdraget kommer att fördelas mellan ett mer fokuserat investeringsfrämjande uppdrag inom kommunen och ett affärsutvecklande uppdrag inom Karlshamns Hamn där kommunkoncernen nu sätter fokus på externa relationer, marknadsföring och affärsutveckling.

 

I samarbete: Daniel Wäppling, Kommundirektör Karlshamns kommun & Caroline Säfström, VD Karlshamns Hamn